Speciale peutergroepen 2 tot 4 jaar

Spelen, spelen en nog eens spelen: het is een van de belangrijkste dingen in het leven van een peuter. Al spelend ontdekt je kind de wereld om zich heen. Dat heerlijke leventje van spelen en ontdekken stimuleren we graag op onze gezellige kinderdagverblijven. Voor peuters vanaf 2 jaar heeft Kinderopvang Nynke daarom speciale peutergroepen samengesteld. In deze peutergroepen worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Deskundige begeleiding

Ons team met enthousiaste leidsters (mbo- of hbo-geschoold) zorgt voor een deskundigeb2966632-5311-4f8b-b61b-c40ca33f9c07.JPGbegeleiding van de kleintjes. In de gezellige en uitdagende omgeving van onze kinderopvang is er voor de kinderen elke dag weer van alles te beleven.

 • De peutergroepen hebben vaste leidsters: vertrouwde gezichten, blije peuters!
 • In de peutergroepen werken we met het pakket Peuterplein. Dit is een speel- en leerprogramma voor op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, met allerlei leuke materialen en activiteiten. Veelzijdig en helemaal afgestemd op de altijd nieuwsgierige peuter!
 • We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de sociale, creatieve, motorische, taal- en kennisvaardigheden van elk kind afzonderlijk.
 • We werken met thema’s, zoals de feestdagen en de seizoenen, maar ook onderwerpen als ziek-zijn, water, kleuren, eten en drinken, familie, de brandweer etc. Onderwerpen die peuters heel interessant vinden!
 • Op de peutergroep wordt de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van je kind vergroot. Ze leren dingen zelf te doen, zoals de jas ophangen, tasje ophalen en aan- en uitkleden.
 • Nauwe aansluiting op de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs: we zorgen voor een doorgaande leer- en ontwikkellijn voor de kinderen. Bij het afscheid vullen we een overdrachtsformulier in voor de basisschool, zodat ook het aanbod op school goed afgestemd kan worden op de ontwikkeling van je kind.

Allerlei activiteiten voor talentjes in de dop

Een dag op onze peutergroep bestaat uit een aantal vaste onderdelen, en een aantal afwisselende activiteiten. Die structuur biedt de kleintjes houvast en uitdaging tegelijk.

 • Vaste onderdelen zijn (buiten)spelen, kringactiviteiten zoals liedjes zingen, muziek maken en luisteren, voorlezen en vertellen, gesprekken voeren, eten en drinken op vaste momenten.
 • Elke dag zijn er creatieve activiteiten zoals knutselen, schilderen, kleuren, kleien, plakken, knippen, prikken, (vinger)verven, scheuren en vouwen.
 • Tussendoor zijn we spelenderwijs bezig met het aanleren van kleuren, sorteren en tellen, lezen we boekjes en doen we leuke spelletjes.
 • Dagelijks doen we veel aan beweging, afgestemd op de behoefte van de kinderen, binnen én buiten.
 • In Assendorp hebben een speciaal ingerichte creatieve ruimte/atelier waar we leuke en uitdagende activiteiten met de oudere kinderen doen. Afhankelijk van wat ze zelf willen. Samen maken we de mooiste schilderijen, of …
 • … Gaan we gezellig kokkerellen in de keuken. Kunstenaars en koks in de dop!
 • Ook op de locatie Veerallee hebben we lekker veel ruimte om allerlei leuke en leerzame activiteiten te ontplooien.
 • En natuurlijk gaan we graag en veel naar buiten!
119568356_2526568844308636_2639890512552581216_n
119529373_2526568900975297_3231862423497609582_n

Eropuit met onze bakfietsen en ‘Nynke-bussen’!

Geregeld trekken we er samen op uit. Bij locaties Veerallee en Assendorp hebben we elektrische bakfietsen waar 8 kinderen in passen. Op locatie Centrum-Diezerpoort hebben we sinds kort weer elektrische bolderwagens, de Nynke-Bus! Bij regen of zonneschijn kunnen we een kap gebruiken voor deze bolderwagen. Deze Nynke-bus is voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar en is de meest veilige vervoersoplossing van dit moment en uitgebreid getest.

Met de bakfietsen en Nynke-bussen maken we allerlei uitstapjes met de kinderen, zoals een bezoekje aan het centrum, de bibliotheek, de kinderboerderij, het bos, het station, speeltuinen en verschillende parken (Het Engelse Werk, het park De Weezenlanden of Doepark Nooterhof).

Het is heerlijk om samen met de kinderen het ‘buiten zijn’ te ervaren, lammetjes te aaien, madeliefjes te plukken, te stampen in de plassen en te wandelen door het bos. De natuur zorgt voor veel zintuiglijke ervaringen, en de kinderen leren veel als ze de natuur van dichtbij meemaken en beleven. Voor de peuters is het één grote ontdekkingstocht!

image0-7
Stint-BSO-bus5

Opvang: hele dagen en losse dagdelen

Voor de peutergroep bieden we in principe opvang voor een hele dag:

 • van 7.30 uur tot 18.30 uur
 • van 8.00 uur tot 18.00 uur

 

Op woensdag en vrijdag bieden we ook opvang in dagdelen aan.
Op die dagen kunt u dus kiezen voor ochtend- of middagopvang:

 • Ochtendopvang: 7.30 uur tot 13.00 uur
 • Middagopvang: 13.00 uur tot 18.30 uur

 

Aanmelden kan via het inschrijfformulier, er zijn weer wat plekjes vrij!

Nynke (3)