Nieuwe ‘Nynke-bussen’ geleverd voor locatie Centrum-Diezerpoort!

Een aantal weken geleden zijn er drie nieuwe ‘Nynke-bussen’ afgeleverd op locatie Centrum-Diezerpoort! Deze Nynke-bus is een elektrische bolderkar, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Inmiddels hebben de leidsters een theorie- en praktijktraining gevolgd en mogen ze de weg op met de kinderen.

Deze bolderkar is de meest veilige vervoersoplossing van dit moment en is uitgebreid getest. Alleen nadat een theorie- en praktijktraining is afgerond mag met een certificaat ermee gereden worden. Het voertuig heeft ten opzichte van de vorige versie een aantal nieuwe functionaliteiten. De belangrijkste zijn: een extra remsysteem, een noodstop-schakelaar, een sta-plateau met bestuurdersdetectie, kantelbeveiliging en achteruitkijkspiegels. De Nynke-bus rijdt maximaal 17 km per uur en elk kind zit vast met een heupgordel. En we kiezen de meest veilige routes die vooraf zijn uitgezet. Met deze routes wordt er maximaal gebruik gemaakt van wegen met een maximum snelheid van 30 km/uur, fietspaden die gescheiden zijn van wegen voor snelverkeer en kruisingen die zijn voorzien van verkeersregelinstallaties.

Met de Nynke-bussen kunnen wij leuke uitstapjes maken met de kinderen vanaf ca. 1,5 jaar naar bijvoorbeeld de bibliotheek, Doepark Nooterhof, Park de Wezenlanden en de markt. Het is een duurzaam, milieuvriendelijk vervoersmiddel. Zo kunnen de kinderen genieten van de buitenlucht en leuke uitstapjes maken die zonder dit vervoersmiddel niet mogelijk zouden zijn. We verheugen ons er enorm op om weer leuke uitstapjes te kunnen maken!

share